donderdag 27 maart 2014

De oplichters van GGN Tijhuis en hun wisselende 'companions in crime'


GGN Almelo
Het grootste incassobureau/ deurwaardersbedrijf van Nederland, GGN Tijhuis & Partners, is malafide en maakt zich schuldig aan intimidatie en pogingen tot oplichting. Ik kan het weten, want ik ben zelf onlangs slachtoffer van GGN Tijhuis geworden, en na wat googelen op de naam van het bedrijf, zag ik dat ik bepaald niet de enige ben. Op internetfora, waaronder die van Tros Radar en Vara Kassa, wemelt het van klachten over GGN (Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland), dat zijn hoofdvestiging in Almelo heeft, maar bijna overal in Nederland nevenvestigingen. Toeval of niet, ik had mijn ervaring een paar dagen voordat de Nationale Ombudsman een rapport uitbracht waarin te lezen valt dat het aantal klachten over gerechtsdeurwaarders vorig jaar met 115% is toegenomen.

Wat mijzelf gebeurde is dat ik op een minder goede dag, 22 maart jl., een spookfactuur ontving in de vorm van een aanmaning van incassobureau/gerechtsdeurwaardersbedrijf GGN Tijhuis & Parners - verstuurd op intimiderend briefpapier, met daarop prominent de woorden ‘incasso en gerechtsdeurwaarders’, vanuit de vestiging Meppel -, waarin mij werd meegedeeld dat ik een betalingsachterstand had bij een bedrijf in Zwolle, waarvan ik tot dan toe nog nooit gehoord had, geheten Energiewacht-Gazo B.V., die ik binnen 14 dagen met rente diende te betalen, anders zouden er buitengerechtelijke incassokosten in rekening worden gebracht.

Opvallend was dat de brief niet ondertekend was en dat de vraag waarop de betalingsachterstand betrekking zou hebben er niet concreet in werd beantwoord, maar alleen de vage formulering 'aan u geleverde/verhuurde zaken, diensten en/of goederen, een en ander als nader omschreven aan u verzonden factu(u)r(en)' werd vermeld. Facturen die ik dus nooit heb ontvangen.

Ik heb Gazo gebeld en gevraagd of ik überhaupt in hun administratie voorkom. Dit bleek niet het geval te zijn, maar over mijn verzoek mij dat dan alstublieft schriftelijk te bevestigen werd erg moeilijk gedaan.

Ik heb de kwestie inmiddels aangekaart bij de ‘fraude helpdesk’ een instantie die voor de politie dit soort fraudezaken onderzoekt en bij de KBG, de Koninklijk Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders, die de zaak zegt te willen uitzoeken. Daarnaast heb ik de regionale krant in de omgeving van de hoofdvestiging van GGN Tijhuis (TCTubantia) getipt over deze wellicht voor haar interessante kwestie, waarvan een verslaggever inmiddels vragen aan Tijhuis heeft gesteld. Die is daar kennelijk erg van geschrokken.

Op 25 maart kwam er namelijk opnieuw post uit Meppel, waarin excuses werden gemaakt en de valse aanmaning werd voorgesteld als ‘een administratieve fout’ die ‘als niet verzonden kan worden beschouwd’. ‘Energiewacht-Gazo B.V. en GGN betreuren dit.’ Onder deze brief stond deze keer zowaar een handtekening, maar deze was onleesbaar en naast de krabbel stond niet, zoals gebruikelijk, een voluit geschreven naam.

Dat hier werkelijk sprake is van een ‘administratieve fout’ is erg onwaarschijnlijk: wie op internet zoekt op de naam van het incassobureau komt niet voor niets zoveel klachten tegen, waaronder bijvoorbeeld een die wel erg veel lijkt op wat mij is overkomen:  iemand ontvangt op 12 maart jl. een aanmaning van GGN Tijhuis namens (opnieuw) een bedrijf uit Zwolle, deze keer Focum Commerce B.V., een adviesbureau, waarmee hij nooit zaken heeft gedaan.

Het lijkt erop dat GGN Tijhuis in samenwerking met wisselende companions in crime in de vorm van valse aanmaningen spooknota’s stuurt naar willekeurige slachtoffers die zij, schermend met haar gerechtsdeurwaarderschap, door intimidatie tot betaling poogt te bewegen. Op welke wijze deze oplichters hun slachtoffers selecteren, blijft daarbij onduidelijk. GGN zelf verklaarde telefonisch dat zij mijn gegevens had gekregen via de gemeentelijke basisadministratie van mijn woonplaats (die tegenwoordig overigens al weer een andere naam heeft: BRP, Basis Registratie Personen). Als dit al zo is, om welke reden verstrekt deze dan juist mijn gegevens?

Naar aanleiding van de door mij ontvangen valse aanmaning wilde ik aangifte doen wegens poging tot oplichting en intimidatie bij de politie. Die wees mij evenwel door naar de ‘fraudehelpdesk’, die mij echter van het politiekastje naar de muur stuurde met het antwoord: ‘verder verwijzen wij slachtoffers van fraude en oplichting door naar de instantie die hen het beste kan helpen (zonder te zeggen welke dat dan is, LvO). Wij hebben geen bevoegdheden met betrekking tot opsporing, aanhouding of vervolging’. Dat zal GGN Tijhuis genoegen doen!



Dat de misstanden bij incassobureaus ook anderhalf jaar na het schrijven van dit artikel nog volop bestaan blijkt wel uit een artikel in de Volkkrant van 5-11-2015, waarnaar hier de link, maar waarin GGN-Tijhuis als grootste ten onrechte niet eens met name wordt genoemd:

 http://www.volkskrant.nl/economie/incasso-cowboys-dreigen-en-bedriegen~a4178502/


Ook interessant:  

Het grootste gerechtsdeurwaardersbureau van Nederland, GGN, gaat zijn deurwaarders trainen in het herkennen van zelfmoordneigingen bij schuldenaren.

Uitzending Een Vandaag 11 november 2014:

http://www.eenvandaag.nl/index.php/binnenland/55200/deurwaarders_werken_aan_zelfmoordpreventie


http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_bFvbSt3G6EJ:www.eenvandaag.nl/index.php/binnenland/55200/deurwaarders_werken_aan_zelfmoordpreventie+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=us

28 opmerkingen:

  1. Geachte louis ik heb ook met die etters te maken gehad van ggn een jaar lang dreigen en toen naar de rechter 4 x maar ik heb gewonnen van die etters . Ik heb ook nooit een cent aan hun betaald dat is wel belangrijk nooit aan hun betalen . Ik heb nog nooit een ventje zo ziek zie worden hun moesten alles betalen en ik kreeg een hand van de rechter ,dat was een heel mooi moment in mijn leven. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het opvragen van gegevens bij de gemeente mag/kan alleen plaatsvinden als de gerechtsdeurwaarder een vonnis in handen heeft. In dit geval betrof het een incassoprocedure, geen gerechtelijke procedure. Zowel de gemeente als GGN zijn daarmee over de schreef gegaan. GGN heeft misbruik gemaakt van positie en de gemeente zat te slapen en heeft daarmee de privacywetgeving overtreden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Jenny,

      Een gerechtsdeurwaarder mag een uitreksel uit de basisadministratie opvragen wanneer zij van plan zijn te gaan dagvaarden. Zij zijn zelfs verplicht dit te doen voor het uitreiken hiervan. Dit is dus voordat er een vonnis is handen is.

      Beste Louis,

      Ook gerechtsdeurwaarders krijgen te maken met frauduleuze opdrachtgevers, dit is hen niet altijd aan te rekenen hoewel het natuurlijk meer dan vervelend is om onterecht aangeschreven te worden en daar tijd en energie in te moeten steken.

      Verwijderen
  3. dag Louis,

    het beste wat je kunt doen is een klacht indienen bij de KBvG de beroepsgroep voor deurwaarders, dat is het enige waar GGN een beetje schrik van heeft.
    Echt doen ! Succes, Ook van mij komen ze nooit meer af.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou het niet anders kunnen verwoorden.
    van Vlastuin verdiend een paar ton per jaar om te proberen dat ze geen berispingen aan de broek krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt gewoon niet betaald! Sukkel! Nu smoesjes verzinnen om onder je verplichtingen uit te komen.Van mij mag je niet hard genoeg aangepakt worden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat een idiote reactie,,deze meneer is gewoon door GGN behoorlijk lastig gevallen cq opgelicht.
      Als je bij GGN reageert op een schrijven/ aanmaning krijg je nooit reactie terug.
      ik heb een zaak uit 2005 .in 2005 kontakt gehad voor vordering...nooit gereageerd,inmiddels is er een vonnis geweest in 2006,ik krijg de dagvaarding pas in 2010,hier weer op gereageerd,niks op gehoord,ze komen nu in 2014 met een vonnis over dezelfde zaak,weer op gereageerd,we hopen nu dat het dossier gesloten word,maar ik vrees het ergste...De kloe,hun proberen rentekosten door te berekenen,dan zit je 9 jaar later van 200,= gauw op 2000,= en een hoop ellende.Als dit zomaar mag in NL,is het wel erg slecht gesteld met de rechtsgang.Mijn idee over GGN,gevaarlijke idioten die de broepsgroep in zeer kwaad licht zetten.

      Verwijderen
  6. Ach ja' het zijn inderdaad schoften, aangezien ze tegen woordig ook al spook dagvardigingen bij je in de brieven bus gooien en niet weten hoe snel ze weg moeten komen, terwijl je gewoon thuis blijk te zijn. Ook door jou geschreven brieven of berichten worden nauwelijks beantwoord. Wat een verschikelijke organisatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Op dit moment, net een brief aan GGN beeindigd. Heb ze voor een stelletje boeven uitgemaakt. Had nog een kleine restschuld aan het zorgkantoor, die door GGN werd geïnd. Plots bedachten zij om mijn aangepaste, in bruikleen hebbende auto openbaar te verkopen. Moest daarvoor ook zelf nog een advertentie in een plaatselijk blad opgeven en betalen. En een plakaat ophangen aan mijn huis en bij de Gemeente (het is hun auto!!!!!!!!!) Ging dus mooi niet door. Echter de kosten van 208,00 Euro moest ik natuurlijk wel betalen, men had er immers"WERK" voor verricht. Zo kan ik nog een A4 vullen, maar heb hun naam vandaag al meer dan voldoende gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nou, heb net een brief voor GGN klaar. Als je naar de praktijken van GGN kijkt, waan je je in een bananenrepubliek. Had nog een kleine restschuld zorgkantoor, die voor innen GGN ingeschakeld had. Alleen al de benaming - schuldenaar - die je dan al krijgt. Een aantal weken geleden probeerden zij ter tilging van die schulden (een beslag op mijn uitkering ging hun waarschijnlijk niet snel genoeg) mijn aangepaste auto (die ik in bruikleen heb van de Gemeente) openbaar te verkopen. daartoe moest ik dan ook nog zelf een advertentie in een plaatselijke krant opgeven en aan mijn woning en bij het gemeentehuis een plakaat aanbrengen met daarop de datum van de openbare verkoop. Silent detail; Openbare verkoop zou plaatsvinden op 30.10.14, mijnb schuld zou dan al zijn afbetaald. Dat feest ging voor hen dus niet door. Toen ik echter bezwaar maakte, m.n. ook vanwege de 208,00 Euro, die men voor het werk declareerden, kreeg ik te horen. Bezwaar afgewezen, ze hadden er immers WERK voor verricht. Zo gemakkelijk had ik in het verleden mijn geld ook wel willen verdienen. Ik ben erg boos. Een fake-beslaglegging organiseren en daar dan ook nog geld voor berekenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En ja hoor.. op de tv vanavond bij Pauw op 26-11-14. Een brief van GGN wordt getoond door de organisatie anti-incasso, die malafide praktijken van incassobureau's aanpakt. GGN bracht in dit geval ten onrechte kosten van meer dan EUR 900 in rekening, niet gespecificeerd, voor de inning van een factuurbedrag van EUR 300, terwijl wettelijk niet meer dan 15% mag worden berekend met een maximum van EUR 2500. Rijk worden van de angst en onwetend van mensen, of het nu terecht is of niet is dat ze niet betaald hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Helaas reageert deze boevenbende zo slecht dat er in mijn geval nu weer bijna 1.5 jaar overheen is gegaan. en wat denk je ze komen voor de 4de keer beslag leggen op inboedel en dat voor het zelfde dossier. Nou dit keer laat ik het er niet bij zitten en gaat er ook een bezwaar en klacht naar de tuchtrechter. Ze maken ook steeds weer onnodige kosten wat in strijd is met de gedragsregels, ook blijven ze dagvaarden voor luttige bedragen als 75 euro. Wat ze proberen is weer een titel te bemachtigen zodat ze weer wat sterker zijn en weer beslag kunnen leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zelfs ik heb met deze Onbeschofte GGN Club te maken, Men heeft geen zin in discussies en ( als ) ze aan de deur komen denken ze ook alles te kunnen maken en breken.Elke Kandidaat deurwaarder maar naar voren laat komen en de desbetreffde voorganger TE warme voeten krijgt. heb zelfs nog een situatie dat deze Club mij meer dan € 10.000.- ( meer dan tienduizend Euro ) door de neus boort omdat er verschillende GGN *Specialisten* als behandelaar door de jaren heen opgezeten hebben.Klopt ze hebben dus Amper iets gedaan.

    Ook heb ik Vorige week nog gezien op het internet dat die Kandidaat Deurwaarders Ineens 1 of andere Holding gestart zijn, vesitging: Almelo natuurlijk Adress GGN..das vreemd!

    Ben hier in het bezit van een SepticTank, binnenkort word de Put geopend en dan maar is zien dat de GGN Clubleden wakker geschud word voor hun wandaden.

    en zoals hierboven stond aangegeven: GGN met hun dure advocaaten? je zal als advocaat op moeten treden voor deze club en onderuit gaat...

    ik zal het hier is in de gaten houden .

    BeantwoordenVerwijderen
  12. GGN maakt niet alleen spookfacturen en geeft torenhoge bedragen.. Ze behandelen ook geen klachten en bezwaren. Heb een gerechtsdeurwaarder aan mijn deur gehad omdat ik zogenaamd mijn woning zou moeten verlaten omdat ik een betalingsachterstand zou hebben bij de woningbouw. Heb ze bewijs en alles opgestuurd dat ik die niet heb en ook nooit gehad heb, maar een geschil heb met de woningbouw. Is nooit gehoor aan gegeven. Gewoon gehandeld. Terwijl het verzet, waar ik in hoger beroep ga, nog voor moet komen. Iedereen weet dat ze een vuil spelletje spelen, maar niemand doet er wat aan, want GGN is een machtspartij. En ze rekenen ook nog bijna het drie dubbele van wat ik open zou hebben staan...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als ik dit zo lees houd ik mijn hart vast. Ik had bij de DUO nog 1 termijn openstaan van een schuld die ik al 3 jaar aan het aflossen was, ik kreeg hier altijd een acceptgiro van de laatste week van de maand, nu heeft duo dit gewijzigt en stuurde geen AG meer. Hierdoor was er 1 termijn a 45 euro blijven liggen. Nu kreeg ik vorig jaar een brief van DUO dat mn schuld was afgelost. Ik denk mooi. Nou mooi niet dus. die termijn heeft DOU 6 maanden achtergehouden het kunnen verhogen toto boven de 50 en zodoende kwam er 21 januari een GGN'er aan de deur met een exploot, dus 55 euro plus even 99 euro aan explootkosten. een bijna 200% verghoging. Geschrokken heb ik die dag meteen het geld overgemaakt. Gisteren 8 April, kwam er weer een GGner om te melden dat er uitkeringbeslag is gelegt. Nog harder geschrokken naar GGN gebeld, Na het nakijken van de administratie bleek dat mijn betaling op een verkeerd dosiernr was geboekt. Ik werd verzocht een mail te sturen met betalingsbewijs naar info @ ggn, dit ook netjes gedaan. Nu is het afwachten..

    Wat ik slecht vind van GGN, of je nou wel of niet betaald je krijgt nooit een brief of telefoontje dat het afgehandeld is. Acheraf gezien logisch, want elke stap verder levert GGN een paar honderd euro meer op. Dit zou in wet geregeld moeten worden. Maar de wet is aangepast, waardoor GGN lekker voor eigen rechter mag spelen. de politiek wilde graag de dure gerechtskosten voor de mensen verlagen maar heeft met de nieuwe wet het hek van de dam gezet, Dubbele hoofdsom als kosten regelen is crimineel. In mijn beleving begint dit aardig op maffia praktijken te lijken, Dit zou strafbaar moeten zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nou even een reactie op mijn bericht van 9 april. Na de mail gestuurd te hebben en de rest van de week niks gehoord heb ik 13 april weer gebeld. Na lang wachten kwam dan het verlossende woord: onterecht beslag. Het zou allemaal teruggedraaid worden, en de gemeente zou meteen op de hoogte worden gestel. Hartstikke mooi, maar u raad het al mooi niet dus. De gemeente heeft netjes 83 euro ingehouden. Dat dit punt 1 niet klopt oke, maar mijn belastingvrije voet was vastgesteld op 743 euro. dus er is 43 euro teveel ingehouden... maar dat daargelaten er had niks ingehouden mogen worden.
    Net weer gebeld. Volgens GGN hebben ze de gemeente op de hoogte gesteld. Ze hebben me verzekerd dat het allemaal teruggeboekt gaat worden. Wanneer kunnen ze niet zeggen..... Ik wou dat ik ook die mogelijkheid had als deze mensen langskomen, ik verzeker u te betalen ik kan alleen niet zeggen wanneer...
    Dus ik heb het recht aan mijn kant maar dat mag met voeten worden getreden blijkbaar als het om de GGN gaat. Ik denk dat ik zo even naar de rechtsbijstand ga en de gemeente. Ik ben al bezig met een klacht bij de kbvg maargoed, ik wil het proces niet teveel vertragen. 85 euro is wel 2 weken boodschappen....
    wat een rechtstaat leven we in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit geval herken ik helemaal. GGN heeft bij mij ook onterecht loonbeslag gelegd. Zijn 2 weken voor het uitbetalen van mijn uitkering al teruggefloten door de opdrachtgever, dat de vordering onterecht was en loonbeslag niet door mocht gaan. Hierna is GGN "vergeten" dit door te geven aan mijn uitkeringsinstantie,waardoor er ruim 96 euro van mijn uitkering is ingehouden en bijna 50 euro vakantiegeld. GGN zou het zo spoedig mogelijk oplossen en het geinde bedrag terugstorten naar mijn uitkeringsinstantie. Maar je raad het al: ze hebben na 2 weken nog steeds niets teruggestort, waardoor ikzelf dus een gat heb van bijna 150 euro.

      Verwijderen
  15. GGN blijft dezelfde fouten maken... Vorige maand een aanmaning ontvangen van GGN omdat ik een betaalachterstand bij BOL.com zou hebben. Toch bijzonder, omdat ik daar nooit iets had besteld. Ik contact opgenomen met Tijhuis met de vraag om welke boeken het dan zou gaan. Dat konden ze mij niet vertellen. Toen gebeld met BOL.com... en het verhaal daar was nog mooier. Ik kreeg van hen namelijk te horen, dat ze helemaal geen zaken met de GGN doen voor incasso's. Wel was men bereid te vertellen, dat ik inderdaad helemaal onbekend was in hun systeem.

    Ik dus een brief gestuurd naar Tijhuis en daar gaf men aan, dat er een vergissing was gemaakt. De brief was bedoeld voor een vorige bewoner van mijn woning en daar was per ongeluk mijn naam op gekomen. Ik kon het helemaal vergeten. Nogmaals de excuses... enzovoort. Ik zou het bijna geloven, ware het niet, dat ik al drieendertig jaar op hetzelfde adres woon. Toen de vorige bewoner hier woonde, bestond bol.com volgens mij nog niet!

    Merkwaardig, dat een gerechtsdeurwaarder kantoor klaarblijkelijk uit eigen initiatief dit soort dingen mag verzenden.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een geweldige blog zeg met een hoop belangrijke maar vooral zinvolle informatie. Fijn dat er toch nog serieuze blogs zijn. Super bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mijn dochter,22, is vandaag voor euro 525,00 getild door GGN, onder het mom van een termijn niet betaald aan Menzis, wat niet waar is, alle termijnen zijn tot op de dag van vandaag keurig betaald. Erkend door Menzij dat zij een fout hebben gemaakt! Dreiging door een lozer aan de deur dat hij met de politie zou komen en huis leeg halen, dus zij, met schrik direct betaald. Meisje van 22! Knap hoor GGN!!
    Maar ik als moeder laat het hier hierbij zitten!!! SCHANDALIG.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. GGN Tilburg door de bocht. Of ik maar even 20.000 euro wil ophoesten binnen 2 weken, inzake achterstallige betalingen inzake het PersoonsGebonden Budget. Bij opdrachtgever Stichting Zorgkantoor Menzis zijn mijn gegevens niet bekend. Nooit iets met Menzis te maken gehad, nooit geen PGB aangevraagd of ontvangen. Hoe komt het GGN aan mijn naam en adres?

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Vorige week een dagvaarding van GGN gekregen, ik zou een betalingsachterstand bij BOL.com hebben. Heb bij BOL.com ruim een jaar geleden voor het laatst iets besteld maar toch even gebeld of zij mij verder konden bellen. Dacht dat iemand mijn account bij BOL.com gehacked zou kunnen hebben. In ieder geval stonden er bij BOL.com geen facturen open, sterker nog: de factuurnummers die op de dagvaarding vermeld stonden waren bij hun niet bekend. De medewerker vond het zeer vreemd, omdat hun factuurnummer met andere cijfers beginnen. Daarop heb ik GGN gebeld en gevraagd hoe zij aan mijn adresgegevens kwamen. Dit haalden ze volgens de medewerker uit de GBA en waarschijnlijk was mijn voorletter verwisseld met die van iemand anders. Dit zou goed kunnen want achter de dagvaarding zat ook nog een betalingsherinnering gericht aan iemand met dezelfde achternaam maar met een andere voornaam! Hoe slordig!!! Heb aan de medewerker gevraagd hun fout schriftelijk aan mij te bevestigen, maar dit was niet mogelijk. De reactie van de medewerkster was "Mevrouw, het komt altijd goed".
    Ga morgen nog maar een keer met GGN bellen want heb geen vertrouwen in deze organisatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuke club, die GGN. Ik heb ze ook aan mijn staart hangen, vanwege een telefoonabo van Vodafone. Grappig: ik heb nooit een abo bij Vodafone gehad. Augustus '14 kreeg ik de eerste brieven, daarop antwoord gestuurd, en nu eind september komen dezelfde brieven gewoon weer.
    Ben benieuwd of een klacht bij de KBvG gaat helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oplichters zijn het! Ze sporen niet!
    Misselijk makende bende, met associaal personeel.
    Ze plakten een schrijven openlijk op het raam van de woning.
    Laat het nu niet de juiste woning zijn maar bij de buren. Hoe er wil men gaan.
    Lijkt me een strafbaar feit!
    En waarom het bekende menzis verhaal wat zoveel mensen meemaken.
    Het is een grote boeven bende en de overheid wil dit zo. Dank aan Teeven, die zo belastingcenten extra wil innen. Triest, Nederland is kapot en corrupt!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Vandaag,29 januari 2016 een brief van ggn ontvangen of ik maar liefst 2.053,23 wil overmaken. Betalingsachterstand bij de gemeente Hilversum. Huh? Ik weet van niks. Toch achrik je even, maar snel komt het besef dat het niet klopt. 'Opgelicht' van de Avrotris maar 's even bellen...

    BeantwoordenVerwijderen
  23. ik heb er nu mee te maken, GGN heeft beslag laten leggen op mijn bankrekening, voor een dubieuze rekening van 280 euro zit ik nu zonder geld, geen boodschappen, geen woon-werk verkeer, helemaal niets meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik heb vanuit de kant van de werkgever veel te maken met loonbeslagen op loon van onze werknemers, gelegd door GGN. Ik denk dat GGN de meeste 'foute' van alle grote deurwaarders/incasso bureaus is, en ik zeg dat niet op basis van een enkel individuele case (ook niet mijn eigen case), maar op basis van veel gevallen, en in vergelijking met andere kantoren.
    GGN is ook voor een werkgever vrijwel onmogelijk te bereiken. Telefonisch kom je er niet door. Op mails reageren ze simpelweg niet. Ze dreigen, ze blijven brieven sturen, hun informatie klopt niet en ze weigeren die aan te passen. Ze vragen standaard om informatie die je als werkgever niet hoeft te geven.
    Ik begrijp niet waarom het zo makkelijk is voor dit soort bureaus om met deurwaarders (dat zijn immers ingezworen gerechtsdienaren) te mogen werken. Uiteindelijk is dit iets dat door de overheid wordt bekrachtigd. Zou er niet iets van een standaard van fatsoen moeten zijn?

    BeantwoordenVerwijderen