maandag 7 oktober 2013

Vuurwerkhel 2012

(December begint al weer te naderen. Vandaar een herhaling van een stukje van begin januari.)

Hoewel volgens de gebruikelijke overheidspropaganda de jaarwisseling weer 'rustig verlopen' is, was de werkelijke overlast dit jaar groter dan ooit eerder. Een wekenlange hel voor mens en dier.
Zo is er op oudejaarsdag 2012 - terwijl de herrie in november al was begonnen en nog voortduurt tot zeker half januari - niet één enkele minuut stilte geweest om bijvoorbeeld je van angst bijna gek geworden hond even uit te laten. Diens blaas moest op die 31 december dus maar ontploffen. Het begrip empathie is in Nederland definitief afgeschaft: 'Als ik mijn bommen maar lekker elke minuut van de dag kan laten knallen'. Ook een jongen die door rondvliegend vuurwerk geraakt was, werd door omstanders in Zaandam niet geholpen aan water voor de door hem opgelopen brandwond, zoals de politie verzocht.

Daarbij is de explosieve kracht van de afgestoken troep in de loop der jaren zo groot geworden met de introductie van allerlei illegale Cobra’s en Big Boys en door het door de autoriteiten oogluikend toestaan in woonwijken van carbidbussen uit Kinkelonië, dat je fundamenten om de haverklap trillen en je ruiten in hun sponningen rinkelen, en je je hele dagen in een regelrechte oorlogszone waant. Een oogarts meldde op zijn website dat er in Nederland door het gevoerde vuurwerkbeleid meer ogen verloren gaan dan in Syrië:  Voor Nederland zou in deze dagen een negatief reisadvies moeten gelden'.

Het is niet uit te leggen dat een overheid toestaat dat op haar grondgebied drie maanden van het jaar een feitelijke oorlogssituatie heerst, waarin de burgers op straat levensgevaarlijke projectielen achterna geworpen kunnen krijgen en dieren wekenlang auditief gemarteld worden. Nederland is wat betreft het vuurwerk even krankzinnig als Amerika met wapens.

Politici van Nederland, neem eindelijk uw verantwoordelijkheid, verlos ons uit deze vuurwerkhel: verbied met onmiddellijke ingang al het consumentenvuurwerk.



Aanvulling:

Dit jaar (2013)  - er is natuurlijk nog steeds niets veranderd aan het beleid (dat zou politici wel eens stemmen kunnen kosten - over populisme gespoken!) - komt de Amerikaanse ambassade in Den Haag met een waarschuwing voor de Nederlandse vuurwerkgewoontes rond de jaarwisseling aan Amerikaanse staatsburgers in Nederland, die wel erg veelzeggend is:

 http://www.telegraaf.nl/binnenland/22174075/__Ambassade__Pas_op_vuurwerkaso_s__.html?cid=rss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten